Διαμονή

Το αιώνιο δίλημμα εδώ βρίσκεται ανάμεσα στην επιλογή της εστίας ή ενός διαμερίσματος. Και οι δύο επιλογές έχουν θετικά και αρνητικά. Αυτό που πρέπει να κάνεις λοιπόν είναι να διαλέξεις ποιος τύπος καθημερινότητας ανταποκρίνεται καλύτερα στα δικά σου θέλω.

 

Η εστία είναι σίγουρα η πιο διαδεδομένη και εύκολη λύση. Καθώς είναι συνήθως οικονομικότερη από το διαμέρισμα, δεν απαιτεί πολλά επιπλέον έξοδα και σίγουρα είναι καλά οργανωμένη. Επομένως θα βρεις πάντα κάποιον σε 24ωρή βάση σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά στην εστία θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι η ιδιωτικότητα σου θα περιοριστεί. Στις περισσότερες εστίες θα πρέπει να μοιραστείς την κοινόχρηστη κουζίνα και πολλές φορές και το μπάνιο σου. Η ομαδικότητα ίσως είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για να τα βγάλεις πέρα.

 

Το διαμέρισμα σίγουρα προσφέρει περισσότερη άνεση και περισσότερες ευκαιρίες για χαλάρωση αλλά στην αντίπερα όχθη είναι συνήθως ακριβότερο και μπορεί να είναι μακριά από τη σχολή και το campus, εκεί δηλαδή που θα είναι το κέντρο των δραστηριοτήτων σου και αυτό περιλαμβάνει και τα φοιτητικά πάρτυ. Παρόλα αυτά είναι η ιδανική λύση για όποιον θέλει την ηρεμία και τον ιδιωτικό χαρακτήρα ενός διαμερίσματος.