1.jpg
122778996_381968886324429_67254462132857

Το IELTS

Το IELTS (International English Language Testing System) είναι ένα διεθνές test αξιολόγησης του επιπέδου Αγγλικών

των υποψηφίων για σπουδές ή εργασία στο εξωτερικό.

Με πάνω από 2 εκατομμύρια εξετάσεις IELTS να διεξάγονται διεθνώς το χρόνο, το IELTS test γίνεται δεκτό από τα περισσότερα πανεπιστήμια στην Βρετανία, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νότιο Αφρική, σε 3.000 πανεπιστήμια της Αμερικής και σε 8.000 οργανισμούς παγκοσμίως για εκπαίδευση, εργασία και μετανάστευση.

Το IELTS ενδείκνυται για υποψηφίους 16 ετών και άνω. Οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των 2 διαφορετικών τύπων του test: το Academic ή το General Training.

 

Το Φροντιστήριο Αγγλικών Sima Studies, Νο1 στα Αγγλικά για φοιτητές και ενήλικες, παρέχει ταχύρυθμα προγράμματα για προετοιμασία IELTS διάρκειας 8 εβδομάδων, με φιλικά δίδακτρα. σε ολιγομελή γκρουπ 2 ατόμων λόγω της πανδημίας COVID-19.

Το Academic test του IELTS αξιολογεί το επίπεδο γνώσης αγγλικών για όσους θέλουν να σπουδάσουν ή να εκπαιδευτούν στην Αγγλική γλώσσα σε πτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το General Training test του IELTS απευθύνεται σε όσους επιθυμούν την εισαγωγή τους σε επαγγελματικά εκπαιδευτικά προγράμματα ή θέλουν να μεταναστεύσουν και να εργαστούν σε Αγγλόφωνες χώρες.

 

 

Οι 21.314 σπουδαστές που έχουν περάσει από τα θρανία μας, και τα ρεκόρ επιτυχιών μας κάθε χρόνο και φέτος, εγγυώνται την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων μας.

Οι εξετάσεις και των 2 εκδοχών του IELTS test γίνονται γραπτώς και αποτελούνται από 4 μέρη: Listening, Reading, Writing και Speaking. Όλοι οι υποψήφιοι εξετάζονται στις ίδιες ενότητες Listening και Speaking, ενώ το Reading και Writing προσφέρονται ως Academic ή General Training εκδοχές ανάλογα με την εξέταση που έχει επιλέξει ο υποψήφιος.

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα για το οικονομικό πρόγραμμα προετοιμασίας που προσφέρουμε για το IELTS είναι €350. Στα δίδακτρα περιλαμβάνονται

  •  40+ ώρες εντατικής διδασκαλίας και εξάσκησης

  •  Όλο το διδακτικό υλικό (Student Book, Lesson Booklets κ.ά.).

  •  Ιδιαίτερη έμφαση στις ενότητες Speaking & Writing.

  •  Ατομική παρακολούθηση και επίλυση αποριών μέσω προσωπικών συναντήσεων των καθηγητών με τους μαθητές.
     

Συχνές ερωτήσεις για το IELTS

1. Πού μπορεί να μου χρησιμεύσει το IELTS test;

Το International English Language Testing System (IELTS) είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση γλωσσομάθειας της Αγγλικής γλώσσας και μπορεί να σας ζητηθεί για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές, ή ακόμα και για εργασία σε χώρες όπου βασική γλώσσα είναι η Αγγλική.

 

2. Πόσα είδη IELTS exam υπάρχουν; Υπάρχουν δύο είδη, το Academic IELTS το οποίο προορίζεται για σπουδές ή εργασία στο εξωτερικό και το General IELTS το οποίο προορίζεται κυρίως για μετοίκηση σε κάποια Αγγλόφωνη χώρα. Το κέντρο σπουδών μας προετοιμάζει υποψήφιους για το Academic IELTS test στην Αθήνα.

 

3..Τι εξετάζει το IELTS exam;

Eξετάζει το επίπεδο γνώσης και τις ικανότητες του υποψηφίου στην Αγγλική γλώσσα. Η εξέταση περιλαμβάνει δύο θέματα έκθεσης και ερωτήσεις σε θέματα κατανόησης γραπτού και προφορικού λόγου. Aποτελείται από τα εξής sections: Listening, Reading,Writing και Speaking.

 

4. Ποια είναι η δομή του IELTS exam;

Το IELTS Listening Section διαρκεί 30 λεπτά και αποτελείται από 4 parts με 10 ερωτήσεις για το καθένα.Το IELTS Reading Section διαρκεί 60 λεπτά και αποτελείται από τρία κείμενα με 13-14 ερωτήσεις για το καθένα.Το IELTS Writing Section διαρκεί 60 λεπτά και αποτελείται από το Writing Task 1 όπου καλείστε να γράψετε μία αναφορά βασισμένη σε κάποιες πληροφορίες που δίνονται και το Writing Task 2 όπου θα πρέπει να γράψετε μία έκθεση ώς απάντηση σε μία διαφωνία, άποψη ή πρόβλημα.Το IELTS Speaking Section διαρκεί 11-14 λεπτά. Διεξάγεται face-to-face συνέντευξη με εξεταστή.

 

5. Πόση ώρα διαρκεί η εξέταση;

Η διάρκεια της εξέτασης είναι περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά. Το IELTS Speaking Section εξετάζεται συνήθως ξεχωριστή μέρα από τα υπόλοιπα τρία sections.

 

6. Πώς βαθμολογείται;

Η κλίμακα βαθμολογίας του IELTS είναι από το 1 με άριστα το 9. Κάθε section βαθμολογείται ξεχωριστά με την ίδια κλίμακα και ο τελικός βαθμός προκύπτει από τον μέσο όρο στα τέσσερα sections. 

 

7. Τι score ielts πρέπει να γράψω;

Στο exam δεν υπάρχει Pass or Fail. Το κάθε πανεπιστήμιο ζητάει ένα minimum IELTS score, συνήθως μεταξύ 6 και 7,5 το οποίο ο υποψήφιος θα πρέπει να πετύχει. Μία ένδειξη της βαθμολογίας θα δείτε παρακάτω:9 Expert user, 8 Very good user, 7 Good user, 6 Competent user, 5 Modest user, 4 Limited user, 3 Extremely limited user, 2 Intermittent user, 1 Non user.

 

8. Πού γίνονται οι εξετάσεις IELTS;

Οι εξετάσεις διεξάγονται 3-4 φορές κάθε μήνα στην Αθήνα (συνήθως Σάββατο). Εξετάσεις διεξάγονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ηράκλειο Κρήτης, Ιωάννινα και Πάτρα.

 

9. Πόσο κοστίζουν οι εξετάσεις;

Το κόστος για τις εξετάσεις του test είναι 205 ευρώ.

 

10. Ποιες είναι οι ημερομηνίες των εξετάσεων;

Για να ενημερωθείτε για τις επόμενες διαθέσιμες IELTS exam dates στην Αθήνα επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μας στο

211-1841291.

 

11. Πώς μπορώ να κλείσω θέση για την εξέταση IELTS;

Πρέπει να κάνετε ηλεκτρονικά μία κράτηση θέσης στην επίσημη ιστοσελίδα του IELTS και να εξοφλήσετε τα εξέταστρα μέσω κάρτας (πιστωτικής, χρεωστικής, προπληρωμένης) ή μέσω τραπεζικής κατάθεσης εντός των επομένων τριών εργάσιμων ημερών. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, θα πρέπει να επισυνάψετε ηλεκτρονικό αντίγραφο της ταυτότητάς σας, συγκεκριμένου μεγέθους και ανάλυσης.

 

12. Έχω Δυσλεξία. Θα έχω επιπλέον χρόνο στην εξέταση;

Για να ζητήσετε επιπλέον χρόνο θα πρέπει να προσκομίσετε προς αξιολόγηση τα απαραίτητα δικαιολογητικά τουλάχιστον 6 εβδομάδες πριν την εξέταση.

 

13. Τι πρέπει να έχω μαζί μου την ημερομηνία της εξέτασης;

Την ταυτότητα ή το διαβατήριο σας και το reference number που σας έχει σταλεί με email με την ολοκλήρωση της κράτησης.

 

14. Πότε μαθαίνω τα αποτελέσματα;

Τα IELTS results σας γνωστοποιούνται 12 με 13 ημέρες μετά την ημερομηνία εξέτασης.

 

15. Δεν πήρα το επιθυμητό σκορ. Μπορώ να κάνω αναβαθμολόγηση?

Ναι. Η αίτηση για αναβαθμολόγηση πρέπει να γίνει μέχρι και 6 εβδομάδες από την ημερομηνία της εξέτασης. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 4 εβδομάδες. Η χρέωση σας επιστρέφεται σε περίπτωση που αλλάξει ο βαθμός.

 

16. Πόσες φορές μπορώ να δώσω εξετάσεις;

Μπορείτε να δώσετε εξετάσεις για το test IELTS όσες φορές επιθυμείτε. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Στο κέντρο μας παρακολουθούμε την πορεία του κάθε μαθητή χωριστά παρέχοντας εξατομικευμένη βοήθεια με σκοπό την αποφυγή επαναληπτικών εξετάσεων.

 

17. Πόση χρονική ισχύ έχει το IELTS;

Το πτυχίο έχει ισχύ για δύο χρόνια.

 

18. Να επιλέξω να δώσω TOEFL ή IELTS exams;

Αυτό εξαρτάται από το τι ζητούν τα πανεπιστήμια στα οποία θα κάνετε αίτηση. Υπάρχουν προγράμματα πανεπιστημίων από την ίδια χώρα που ζητούν IELTS, άλλα TOEFL και άλλα να επιλέξετε ένα από τα δύο. Επομένως, ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι προσεκτικός πριν ξεκινήσει την προετοιμασία να έχει μία καλή εικόνα των entry requirements των πανεπιστημίων που θα κάνει αίτηση. Επισκεφθείτε μας για να σας εξηγήσουμε αναλυτικά τις διαφορές μεταξύ των δύο τεστ, να κάνετε ένα διαγνωστικό τεστ στο κάθε ένα και να σας δώσουμε την σωστή συμβουλή.  

 

19. Έχω το proficiency, θα μου ζητήσουν και το IELTS exam;

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αρκεί το proficiency και είναι πολύ πιθανό να σας ζητηθεί τo IELTS. Επειδή αυτό όμως δεν ισχύει πάντα, θα πρέπει να δείτε τα entry requirements και σε περίπτωση που το proficiency αρκεί, να μην μπείτε στην διαδικασία να προετοιμαστείτε για το test.

 

20. Με το επίπεδο Αγγλικών που έχω μπορώ να παρακολουθήσω μαθήματα IELTS;

Σου προτείνουμε να μας επισκεφθείς για να κάνεις δωρεάν ένα διαγνωστικό test IELTS και να σε καθοδηγήσουμε κατάλληλα.

 

21. Ποιο είναι το επίσημο site του IELTS;

Το επίσημο site είναι το www.ielts.org, στο οποίο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες καθώς και να προμηθευτείτε επίσημο υλικό.

 

22. Έχω το cambridge proficiency, μπορώ να προετοιμαστώ μόνος μου με IELTS past papers;

To IELTS Test έχει αρκετές διαφορές και ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα υπόλοιπα πτυχία αγγλικών. Για να πετύχετε το επιθυμητό σκορ στις εξετάσεις πρέπει να προετοιμαστείτε σωστά. Αυτό χρειάζεται συνδυασμό μαθημάτων και υλικού. Το μάθημα είναι απαραίτητο για την βελτίωσή σας κυρίως στα sections του Speaking και του Writing. Το κέντρο σπουδών Κουτσοδόντης σας προετοιμάζει αποτελεσματικά με την αποφυγή επαναληπτικών εξετασεων.

 

23. Ποιο κέντρο προετοιμασίας να επιλέξω;

Κάντε μία προσεκτική έρευνα αγοράς, ελέγξτε την αξιοπιστία σε αυτά που θα ακούσετε και θα διαβάσετε, κρίνετε με βάση την ουσία και θα διαπιστώσετε ποια είναι η σωστή επιλογή. 

 "Εγγύηση για την επιτυχία σας οι επιδόσεις των σπουδαστών μας από το 1987.Μόνοι πρώτοι τότε και για περισσότερο από 30 χρόνια συνεχώς πρώτοι σε αποτελέσματα και προτίμηση υποψηφίων."